Janneke de Jong-Klamer     Bevrijdingstraat 14     1318 AP   Almere          06 - 34486062         info@feelit.nl
Massagepraktijk Feel it!
Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage-massage is ontwikkeld in de jaren zestig door Dr. E. Vodder en wordt steeds meer toegepast door specialisten, fysiotherapeuten en gecertificeerde masseurs.

Het is een zachte massagetechniek, die het lymfestelsel stimuleert in het van afvoeren van lichaamsvocht en afvalstoffen. Ook het immuunsysteem wordt geactiveerd en hierdoor wordt de belastbaarheid bevorderd.

Door blessure, ongeval, operaties, ziekte, vertraagde bloedafvoer, slechte vaten of stress kan de natuurlijke drainage van het lichaam worden verstoord, waardoor zichtbare en onzichtbare oedemen (vochtophopingen) en zwellingen ontstaan.

Met manuele lymfedrainage-massage kunnen hoofdpijn, verkoudheid, voorhoofdsholte-ontsteking, zwelling, allergieŽn, concentratieproblemen of orgaanstoring worden behandeld. Door een verbeterde afvoer van het opgehoopte vocht kan een versnelling van het herstel plaatsvinden, wordt stress verlaagd en optimaliseert het hormonale systeem. Er ontstaat een diepe ontspanning en een gevoel van welbevinden.


Terug naar het overzicht