Janneke de Jong-Klamer     Bevrijdingstraat 14     1318 AP   Almere          06 - 34486062         info@feelit.nl
Massagepraktijk Feel it!
Bindweefselmassage

Bindweefselmassage berust op het principe van het be´nvloeden van inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten door massage van de bindweefselzones (gelegen onder de huid).

Bij bindweefselmassage wordt eerst de huid los gemasseerd met een huidroltechniek. Vervolgens wordt met korte en lange streken het diepere bindweefsel gemasseerd.

Na de massage is er een betere stofwisseling in de huid, de spanning in de huid normaliseert en de huidweefsels zijn in betere conditie. Dit geeft een positieve invloed op de desbetreffende organen. De relaties tussen huidzones en de inwendige organen via het zenuwstelsel kan worden verklaard door de segmentale opbouw van het lichaam.

Verstoringen zijn in de bindweefselzones zichtbaar als intrekking waar te nemen. Er is een vermindering van beweeglijkheid van de huid merkbaar, dit wordt veroorzaakt door het verkleven van de huid met het onderliggende weefsel. Bij het optillen van de huid voelt men vaak een verhoogde weerstand in de desbetreffende zone.

Terug naar het overzicht